Categorieën

Vahstal vs. Amersfoort - Kroniek van dertig jaar strijd

Model: Boek
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Prijs: €19,90 Excl. BTW: €18,77

Deze kroniek van de dertigjarige strijd tussen bouwer en projectontwikkelaar Hans Vahstal en de gemeente Amersfoort is méér dan een nauwgezet verslag van schermutselingen. Het boek biedt ook een kijkje in de keuken van een stad met groeipijnen en laat zien dat eigenzinnigheid in het besloten wereldje van beslissers en bouwers niet op prijs wordt gesteld. Vahstals autonome wijze van opereren baarde een indrukwekkende reeks conflicten met de lokale overheid. Het stadsbestuur probeerde hem te bestrijden, uit te roken, te paaien en toch weer vrede te sluiten, maar het gevecht met Vahstal kwam ondanks het symbolisch begraven van de strijdbijl nooit tot een einde.

De in 1946 geboren ondernemer wist vele miljoenen euro’s te bemachtigen als compensatie voor de keren dat de gemeente hem op een achterstand zette ten opzichte van andere bouwbedrijven. Waar de andere lokale bouwers de een na de ander in moeilijkheden kwamen, houdt de dwarse bouwer Vahstal het hoofd boven water.

Journalist Miro Lucassen (1961, dagbladverslaggever, redacteur en tekstschrijver) dook op verzoek van de stichting Regionaal Spitwerk in de dertigjarige oorlog tussen Vahstal en de gemeente Amersfoort. Het levert een tragisch verhaal op over ambitieuze wethouders, eigengereide ambtenaren, vruchteloze bemiddelingspogingen en een ondernemer die weigert te verliezen.

 

 

Beschikbaar vanaf 12 mei 2016

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in:Powered By OpenCart
Brayn Books © 2018