Categorieën

Twee Keer Valse Start, Vijf jaar rommelen met kunsthal KAdE

Model: Boek
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Prijs: €18,90 Excl. BTW: €17,83

Hij kwam uit de lucht vallen, verhuisde in zijn vijfjarig bestaan van het ene naar het andere nieuwe gebouw en kostte een wethouder de kop. Er vinden prachtige exposities plaats die landelijk mooie recensies krijgen, maar de bezoekersaantallen blijven achter bij de verwachtingen. Kunsthal KAdE in Amersfoort viert zijn eerste lustrum ongetwijfeld met gemengde gevoelens.

Twee keer heeft KAdE, buiten zijn eigen schuld, een valse start gemaakt. Twee keer is de kunsthal door het gemeentebestuur ingezet als smeermiddel voor andere ambities. Terwijl het Armando Museum met pek en veren de stad werd uitgejaagd, bleef KAdE fier overeind, ook toen de gemeentelijke schadepost bleek gestegen tot 10,5 miljoen euro. 

Journalist Miro Lucassen (1961, dagbladverslaggever, redacteur en tekstschrijver) dook op verzoek van de stichting Regionaal Spitwerk diep in de verbazingwekkende historie van vijf jaar kunsthal KAdE. Zijn verhaal van improviserende wethouders, onoplettende raadsleden, bluffende ambtenaren, eigengereide cultuurbobo’s en botsende ego’s leest als een spannende thriller over gestuntel met gemeenschapsgeld dat in Nederlandse gemeenten meestal verborgen blijft.

Softcover
16 x 23 cm
ISBN 
9789082126648


Auteur: Miro Lucassen
 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in:Powered By OpenCart
Brayn Books © 2018